Ga naar hoofdinhoud

“Wij zijn er voor zzp’ers, bv’s, dga’s en alle andere ondernemingsvormen. Maar ook als u als particulier moeite heeft met uw belastingaangifte of advies nodig heeft, kunt u op ons rekenen.”

VOOR WIE WERKEN WIJ?

We geven u graag een beeld van het soort opdrachten dat we zoal vervullen. Daarom ziet u hieronder een aantal voorbeelden van opdrachten die we de afgelopen jaren hebben gedaan. Wilt u weten hoe we ú kunnen ondersteunen? Bel dan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

VAN EENMANSZAAK NAAR BV

Een van onze klanten heeft een installatiebedrijf gespecialiseerd in verwarmings- en gasinstallaties en gecertificeerde laswerkzaamheden. Omdat hij grotere projecten ging aannemen, was het tijd om zijn eenmanszaak om te zetten in een BV structuur. Wij hebben deze herstructurering begeleid, zodat zijn organisatie nu weer in het juiste jasje zit.

Lees verder
Wij hebben voor deze specifieke klant bijvoorbeeld de volgende zaken kunnen regelen:

  • het scheiden van privé- en zakelijk vermogen;
  • het opmaken van de stakingsbalans van de eenmanszaak in overleg met de Belastingdienst;
  • het opstellen van een intentieverklaring die geregistreerd wordt bij de Belastingdienst;het vaststellen van de hoogte van het aandelenkapitaal;
  • het opzetten van diverse overeenkomsten, waaronder managementovereenkomsten, arbeidsovereenkomsten en lijfrenteovereenkomsten.

Een dergelijke overgang kan overweldigend zijn. We namen de ondernemer echter steeds mee in het traject. We hielden hem in duidelijke taal op de hoogte over wat er gedaan moet worden en met welk doel. Dat gaf hem vertrouwen in het traject en de  uitkomst. Inmiddels werkt hij al 3 jaar in de nieuwe structuur, samen met ons.

STARTENDE ZZP'ER

Een paar jaar geleden zette een van onze klanten de stap naar zzp. Hij startte zijn eigen bedrijf, gespecialiseerd in timmerwerkzaamheden en renovatiebouw. Hij wil zijn administratie goed geregeld hebben. Hij krijgt daarbij hulp van zijn echtgenote, die alle bonnen verwerkt.

Lees verder
Omdat de stapel steeds groter wordt en de klussen steeds omvangrijker, hadden ze hulp nodig. De bonnen verwerken ze nog steeds zelf. Wij kijken dit na en verzorgen de btw aangiftes en de jaarafsluiting. Daarbij maken we gezamenlijk gebruik van het online administratie pakket Twinfield. Dat geeft de jonge ondernemer altijd zicht op zijn inkomsten en uitgaves. Hij kan hij zich focussen op zijn projecten en hoeft zich geen zorgen te maken over zijn administratie.

VERLOSKUNDIG CENTRUM (FUSIE)

Het begeleiden van een fusie tussen maatschappen is een zorgvuldige taak. In dit geval ging het om een fusie tussen twee verloskundigen. Met elk een eigen praktijk die steeds groter werd, leek een samenwerking voordehand liggend.

Lees verder
Voor de twee maatschappen regelden wij de financiering van de goodwill. In overleg met de maatschap leden hebben we een maatschapsovereenkomst opgesteld. Daarbij doen we er alles aan om de complexe materie begrijpelijk te maken voor alle betrokkenen, zodat zij weten waar dit avontuur ze brengt. En het heeft ze een mooi resultaat gebracht, want inmiddels werken zij al enige jaren in dit samenwerkingsverband.

FYSIOTHERAPEUT

Een bestaande fysiotherapie praktijk houdt zijn administratie bij in Intramed. Dit is een specifiek pakket dat veel gebruikt wordt door fysiotherapie praktijken. De nadruk in dit pakket ligt op agenda beheer en het vastleggen van behandelingen. Belangrijke zaken voor een therapeut om te kunnen behandelen en factureren.

Lees verder
Met de administratie hadden zij echter ondersteuning nodig: niet iedere fysio is ook een goede administrateur. We hebben voor hen Intramed gekoppeld aan Twinfield, het online administratie pakket waar wij mee werken. Daarmee heeft de praktijk altijd inzicht in de administratie en heeft de ondernemer maandelijkse stuurinformatie.
Back To Top